Yogalessen

De lessen worden ingevuld vanuit de filosofie zoals Patanjali die de 2e eeuw voor Christus beschreven heeft in de Yoga Sutra´s. ´The 8 limbs of yoga´ of ´het achtvoudige pad van yoga´.

Wij bieden de volgende vormen van yoga aan.

Restorative/YIN Yoga

restorative yogaRust is geen overbodige luxe, maar een noodzaak. Zeker in onze huidige maatschappij en het digitale tijdperk waarin we leven. Leer de kunst en de wetenschap van ontspanning op zowel het fysieke als het emotionele en mentale niveau. Ervaar een diepe relaxatie, waar je moeiteloos in stilte, rust en onbezorgd kan ZIJN.

Restorative yoga is een Yin(vrouwelijke) vorm van yoga, yoga van het ‘zijn’.

Deze yogavorm werkt op je zenuwstelsel (van sympatische dominantie brengen we het zenuwstelsel meer naar parsympatische dominantie) en brengt rust, relaxatie en helderheid om beslissingen te nemen en te kunnen handelen. Je ervaart hierdoor het leven met meer bewustzijn en met meer acceptatie van jezelf en anderen.

Restorative yoga is voor iedereen te volgen. Ook voor de mensen met een fysieke beperking of mensen die net herstellend zijn van een ziekte of operatie. De houding die je aanneemt wordt aangepast aan de capaciteiten van jouw lichaam.

Deze lessen zijn ook op woensdagochtend te volgen in Kalmthout. 

Docente in easy yogahoudingEasy Yoga

In deze les voornamelijk meditatieve, rustige bewegingen. Het gaat hier meer om de ademhaling, zachtheid binnen de houdingen en meditatie. Er worden staande houdingen gegeven alsook zittende/liggende houdingen. Er wordt gewerkt naar meer flexibiliteit. Deze vorm van yoga is voor de meeste mensen goed te volgen, tenzij je een moeilijkere fysieke beperking hebt.

Vinyasa Yoga

In deze les wordt er gewerkt met houdingen uit verschillende yogastijlen zoals Ashtanga, Hatha en Iyengar yoga. Deze houdingen worden ook in een flow verbonden. Zowel kracht en lenigheid als meditatieve ontspanning vormen samen deze les. De deelnemer kan zeker ook meedoen als hij/zij geen achtergrond in yoga heeft. Een zeer uitdagende les. 

Soft flow Yoga

Docente in Mindful surrender houding

Hier geven we een zachtere vorm van de Vinyasa. Wel worden de houdingen in een flow verbonden met elkaar. Heel haalbaar voor de meesten en een mooie opstap richting Vinyasa mocht je dat wensen.