Docenten

Angela Broeders

Angela Arts

Angela naast trainer ook vrijwilligerscoordinator. 

Haar interesse gaat vooral uit naar hoe je je fysiek en je geest kan gebruiken om tot heling en rust te komen. Hiervoor vindt zij het belangrijk om een grondige kennis van het lichaam te hebben en ook verdieping te zoeken in de verschillende meditatietechnieken.

Angela is ook  Mindfulnesstrainer (MBCT), opgeleid door het Aandachtsinstituut. Aangesloten bij de vakvereniging VMBN

Overige opleidingen:
Boeddhistische psychologie
Restorative/Yin yoga
Rouw- en verliesbegeleiding
Medische basiskennis
Energetische kennis
ACT (acceptance and commitment therapy)
MBCT (mindfulness based cognitive therapy)
SPSO (psychosociaal therapeut)
Supervisor Mindfulness

Verder volgt ze verschillende vormingen, lezingen en blijft ze op de hoogte van de ontwikkelingen m.b.t. burnout. Regelmatig gaat ze op stilteretraite en volgt meditatiedagen. 

Tevens heeft zij een zelfstandige praktijk waarbij zij mensen begeleid met psychosociale problematiek en helpt zij hen weer terug te keren naar een juiste werk/privebalans. Deze praktijk richt zich hoofdzakelijk op rouw- en verlies, burn-out en depressieve klachten. 

Veerle yogadocente in yogahouding

Veerle de Goede

Veerle volgt al enkele jaren yoga bij Time for Yoga vzw en heeft inmiddels haar 200-uurs en haar 500-uurs Yoga Alliance bij Robert Boustany en Dorinda Farver behaald. 

´Ik vind het belangrijk om in dit drukke, westerse leven stil te staan bij het hier en nu. En Yoga helpt me ook om nieuwe energie te verkrijgen.´

Verder is surfen/boarden een grote hobby van Veerle waarbij ze ze ook gebruik kan maken van haar yoga ervaringen, zowel qua kracht als balans als het overwinnen van angst.

Lieselotte Ruts Yogadocente in meditatiehouding

Lieselotte Ruts

Lieselotte (Lotje) heeft haar 200-uurs Yoga Alliance bij Robert Boustany en Dorinda Farver gehaald. Ook is zij al een lange periode bij Time for Yoga op de yogamat te vinden.

"Mijn fascinatie en liefde voor yoga is begonnen toen ik nog tekenlessen volgde. Ik merkte bij mijn tekenlessen dat ik na een yogales opmerkelijk rustiger was en meer geconcentreerd. In het hier en nu, dichter bij mezelf en met meer aandacht voor wat ik aan het doen was.
Nu weet ik dat een yogales niet enkel “een lekker moment is in de week”, maar daarna ook doorwerkt in de manier waarop je in het leven staat.

Wat is er leuker dan dat wat je gelukkiger maakt te delen met anderen?
"Ik geef nu les, maar zal altijd een yogaleerling blijven. Dat proces blijft doorlopen en ik vind dat fantastisch!"

Tita García

Tita heeft haar Yoga Alliance behaald bij de Yoga Studio in Brasschaat. Time for Yoga gaf haar het duwtje in de rug om ook echt als docente aan de slag te gaan.

"Ik ben ongeveer 10 jaar geleden in contact gekomen met Ashtanga yoga en was onmiddellijk verkocht! Later heb ik ook andere yoga stijlen leren kennen. Ik voelde hoeveel deugd ik ervan had en wilde me hierin graag gaan verdiepen. Toen heb ik een Teacher Training gevolgd bij de Yoga Studio in Brasschaat. Zo kwam ook meditatie in mijn leven en kwam er een echte transformatie op gang… Vooral het dichter bij mezelf komen, het gronden, leren aanvaarden en loslaten hebben van mij een beter en liefdevoller mens gemaakt. Dankzij Angela geef ik nu zelf ook les en merk hoe dit bijdraagt aan mijn persoonlijke groei en ervaar ik een innerlijke kracht waarvan ik niet wist dat ze bestond. 
Ik zal me dan ook blijven verdiepen in het oneindige pad van Yoga."

Lotte Pinoy

Lotte Pinoy heeft haar opleiding gevolgd bij Joachim Meire in Gent.

"Ken je het gevoel dat je jezelf en je leven iets te vaak vergelijkt met dat van iemand anders? en dat je gedachten blijven malen? er is geen stoppen aan. Toen ik voor de eerste keer een yogales meedeed, moest ik mezelf zó concentreren op de coördinatie tussen beweging en ademhaling dat ik daardoor vanzelf in een soort van meditatieve staat van zijn kwam. Mijn gedachten verdwenen op de achtergrond en na afloop van de les voelde ik een vrijheid en een herboren energie. Sinds die dag wist ik dat yoga een pad was dat ik, zowel spiritueel als fysiek, verder wilde gaan ontdekken.

Mijn betrachting is om tijdens mijn lessen een focus te creëren op zowel ademhaling als beweging en mijn 'studenten' de kans te geven zich heel even van de wereld af te kunnen sluiten. Mijn intentie is dat mensen terug verbinding maken met wie ze zijn zonder te oordelen en daardoor met een groter relativeringsvermogen en meer rust naar buiten kunnen stappen. Tijdens mijn yoga sessies, probeer ik ieder individu te helpen geaard en in zijn/haar eigen kracht te staan."